,

Cum spalam covoarele

Shape

Descoperă mai jos întregul proces de spălare, curățare și uscare a covoarelor în Brăila efectuat de LMG Carpet Wash


 • Cum plasez o comandă?

  Programările se pot face telefonic la 0770.558.621, de luni până vineri, în timpul programului de lucru, de la ora 09:00 la 17:00. De asemenea, puteți plasa comanda și prin intermediul aplicatiei WhatsApp, caz în care vă vom contacta pentru confirmarea comenzii și pentru a stabili o zi și un interval orar când putem colecta covorul.

 • Pot aduce covorul direct la spălătorie?

  Puteți veni cu covorul la spălătorie în orice zi a săptămânii, de luni până vineri, în timpul programului de lucru, de la ora 09:00 la 17:00. Serviciul de ridicare și livrare este destinat persoanelor care nu au posibilitate de transport sau le este dificil să ridice covorul din casă.

 • Cum se spală covoarele la LMG Carpet Wash?

  Covoarele se spală cu ajutorul unei linii automatizate dedicată spălării profesionale a covoarelor. Trenul de spălat covoare este dotat cu perii rotative, cu duritate diferită, care lucrează simultan, și cu jet de apă pentru spălare în profunzime. Folosim detergenți profesionali biodegradabil, special concepuți pentru orice tip de material și pentru înlăturarea eficientă a petelor și a murdăriei. Cantitatea de detergent și de balsam se poate regla în funcție de gradul de murdărie a covorului. Prima etapă o constituie desprăfuirea, apoi covorul este înmuiat și urmează spălarea propriu-zisă, clătirea și stoarcerea în centrifugă. Ultima fază a procesului de spălare este uscarea într-un spațiu încălzit, izolat de exterior.

 • Cât timp durează până când covorul este spălat și uscat?

  Întreg procesul de spălare și uscare a covorului durează minim 48h, maxim 72h, în perioadele mai aglomerate. Covorul poate fi gata pentru a fi ridicat sau livrat atât de repede datorită centrifugii și uscătorului special amenajat. Centrifuga are o lungime de 4m și poate stoarce până la 95% din apă împreună cu eventuale reziduuri de detergenți sau alte soluții de spălare care pot rămâne în covor după spălare și clătire. Uscătoria este izolată și dotată cu echipamente de dezumificare și ventilație puternică, ceea ce grăbește procesul de uscare a covorului.

 • Se pot scoate petele din covoare?

  În mod normal, DA. Suntem meticuloși și acordăm o atenție deosebită petelor. Există pete care vor fi tratate înainte de începerea procesului de spălare și există pete care vor fi tratate după procesul de spălare. Din acest motiv, în ultima fază covorul intră în finisare, unde este verificat manual de către operatorii noștri, care se asigură astfel că orice pată a fost eliminată. Avem experiență cu toate tipurile de pete și suntem pregătiți să le scoatem. Întâmpinăm dificultăți cu petele care au o vechime foarte mare, cu cât e mai veche pata cu atât mai scăzute sunt șansele de extragere.

 • Pot fi îndepărtate mirosurile neplăcute din covor?

  Pentru împrospătarea covoarelor folosim o soluție specială care dezinfectează și neutralizează mirosurile neplăcute. Cele mai persistente mirosuri sunt cele care provin de la animalele de companie, dar acestea sunt complet îndepărtate datorită soluțiilor pe care le folosim în procesul de spălare.

 • Cât de des trebuie spălat covorul și de ce este recomandată spălarea profesională?

  Pentru a formula un răspuns potrivit, trebuie luați în considerare mai mulți factori începând cu gradul de murdărire, dacă în spațiul în care este amplasat covorul se fumează, dacă aveți animale de companie, ș.a.m.d. Bacteriile și alergenii acumați în fibrele covorului deteriorează în timp structura acestuia. Când sunt curățate și igienizate profesional, viața covoarelor este extinsă. Curățarea acasă cu peria și cu soluții neprofesionale nu poate fi făcută în profunzime, covorul fiind curățat doar la suprafață, astfel că murdăria, alergenii, bacteriile și mirosurile impregnate în țesătură nu pot fi eliminate. Prin urmare pentru o viață lungă a covorului dvs. și pentru sănătatea dvs. vă recomandăm să aduceți covorul la spălătorie măcar o data la 18 luni

 • Substanțele folosite la spălarea covoarelor pot fi dăunătoare pentru copii sau animale?

  Soluțiile pe care le folosim nu afectează sănătatea copiilor și nici a animalelor de companie. La Carpetim folosim doar substanțe profesionale, special concepute pentru curățat covoare. Pe lângă aceasta, după spălare covorul intră în etapa de clătire cu apă din abundență, sub presiune, precum și în etapa de centrifugare, astfel eliminându-se din vocor toate substanțele folosite la curățare.

 • Care este costul total pentru curațirea covoarelor?

  Dacă doriți să cunoașteți costul total puteți accesa pagina de tarife din cadrul paginii noastre web. LMG Carpet Wash practică 2 tarife. Tariful de 11 lei/mp, pentru covoarele aduse la firma si preluate de catre client. Și de 12 lei/mp dacă doriți să ne ocupam noi de transport gratuit - preluam și livrăm covoarele la domiciliu sau sediul firmei.

 • Dacă aveți și alte intrebări legate de procesul de curațire, metoda de spălare, timpul de ridicare/livrare a covoarelor, vă rugăm să ne contactați la telefon 0770.558.621
cum-spalam-covoarele